Over Frodia

Frodia is een Friese naam, die afgeleid is van het woord vroed, wat wijsheid betekent. Wijsheid uit de natuur, dat is waar Frodia voor staat.

Frodia wordt bezield door Heeltsje Graansma.

ik en kiwi1Heeltsje Graansma heeft sinds haar PDC in 2009 verschillende ontwerpen gemaakt voor eetbare tuinen en uitgevoerd, sommige in privé, sommige publiekstuinen. Ook verzorgt zij geregeld het praktische gedeelte van de cursus Humisme en haar eigen cursus Praktische Permacultuur. Ze is mede-oprichter van Ecodorp Ppauw, waar Permacultuur voor en door een kleine gemeenschap wordt ontworpen en uitgevoerd. Hier is zij ontwerper van en hoofd tuinen aldaar en begeleidt ze visie en procesvorming voor het ecodorp en de groepsstructuur aan de hand van ecovillage design methoden en Permacultuur.

Van kinds af aan (door oma’s kruidentuintje) een grote liefde voor geurende kruiden, deelt dit nu vol enthousiasme met kinderen die langskomen op ecodorp Ppauw. Zo wordt natuureducatie leuk en spreekt het kinderen direct in hun beleving aan. Het oer-gevoel dat eten van wilde planten oproept maakt dat wilde eetbare kruiden een belangrijke plek hebben in Heeltsjes ontwerpen.

Heeltsje heeft 2 lieve kinderen, een Msc. Milieuwetenschappen en woont in Wageningen met haar partner Erik Groen, die duurzame installaties maakt voor Groen Innovaties

Contact: frodia@humisme.nl