Een vrouwencirkel is een veilige ruimte voor vrouwen waar jouw verhaal verteld mag worden, waar diep geluisterd wordt, waar we mooie en krachtige rituelen houden om onszelf en onze band met de aarde te versterken. Kortom waar vrouwen mogen zijn wie ze zijn en mogen zoeken naar wie ze willen zijn in liefdevolle en aandachtige aanwezigheid van andere vrouwen.

Je verbindt je met je diepste zelf en ervaart wat samenzijn met vrouwen kan creëren. We delen en reflecteren. Samen openen we ons voor de geluiden van de aarde en het universum. De wijsheden en waarheden die elke vrouw in zich draagt wellen op en worden ontvangen in liefde. Op verschillende manieren eren en vieren we onze connectie met moeder Aarde.

We vinden en voeden onze intuïtieve kracht door diep te luisteren naar elkaar.  Talenten en gaven openbaren zich en versterken onze daadkracht. We vinden manieren om vanuit deze kracht bij te dragen aan de wereld die we willen zien.

Balans feminien-masculien

Naast het versterken van feminiene kracht ligt er in de Cirkels een intentie om balans tussen feminiene en masculiene energie te zoeken. In onszelf en in de wereld. Wat betekent masculien en feminien voor jezelf en in je leven? Wat is ware masculiniteit, in vergelijking met wat we nu zien in de wereld? Hoe kunnen we oude patronen transformeren en de innerlijke balans versterken? Bewust en in balans verwezenlijken we onze dromen en wensen voor de wereld.

Nieuwe Maan

De vrouwencirkels vinden plaats op of vlak na Nieuwe Maan. De Nieuwe Maan heeft een naar binnen gekeerde energie. Het is het moment waarop het oude vergaat en het nieuwe er nog niet is. Daarom is het zo’n krachtige tijd om je gebeden, wensen en verlangens het Universum in te sturen.

Facilitatie:

Heeltsje Graansma begeleid de cirkels geïnspireerd op de “Council Circle” structuur. Ze put uit haar ervaring met bijeenkomsten en gatherings gebaseerd op de 8 Shields en Nature Mentoring traditie. Dit zijn westerse vertalingen van de eeuwenoude kennis en wijsheid die doorgegeven is door verschillende vredelievende natuurvolken over hoe zij hun gemeenschappen leiden. Hierbij hoort een traditie van deelcirkels.

De Cirkels zijn niet bedoeld als adviserend of als therapie, maar meer als kans om samen te komen, te getuigen, waarderen en leren van elkaar over het natuurlijke feminiene en masculiene en een gezonde balans.

Opgave:

De vrouwencirkels zijn er voor alle vrouwen in alle fases van hun leven. Ze vinden plaats in de rode tipi tent op ecodorp Ppauw in Wageningen. Plattegrond is hier. Vanaf 19.30 is de tent open om aan te komen in rustige contemplatie, het vuur wordt ontstoken, en om 20.00 uur beginnen we. Rond 22.00 uur zullen we afsluiten.

Geef je op voor de 1e cirkel op 30 december of voor meerdere cirkels tegelijkertijd, of vraag meer informatie bij Heeltsje Graansma via: frodia@humisme.nl

Uitwisseling (prijzen)

Voor elke vrouwencirkel bereidt Heeltsje Graansma inspiratie voor. Hiervoor, voor het faciliteren en voor gebruik van de plek doen we een vergoedings-suggestie van 10 euro per cirkel. Bij deelname aan alle 7 cirkels geld een korting van 5 euro, dus 65 euro. De vergoeding graag contant en vooraf aan de Cirkel voldoen.

Financiële middelen moeten geen belemmering vormen om mee te doen. Niemand wordt uitgesloten van deelname om financiële redenen. Er zijn meerdere manieren waarop we elkaar kunnen ondersteunen dan financieel, zowel op korte als lange termijn.

Mocht je makkelijk meer kunnen geven, maak het dan voor een vrouwen die moeilijk kunnen betalen makkelijk! Solidariteit: Donaties om dit en ander werk van Frodia te ondersteunen zijn altijd welkom. frodia@humisme.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *