Diensten

Tuinontwerp

Een ontwerp kan aangevraagd worden voor een bestaande tuin tot een stuk braakliggende grond van enkele hectares. In een kleine tuin is al heel wat mogelijk door de vaak beschutte ligging en de beschikbaarheid van kleine fruitboompjes en leifruit. Permacultuur is er op gericht een intensief systeem te vormen, er worden technieken gebruikt die veel opbrengst van een klein oppervlak creëren en daarnaast de biodiversiteit en veerkracht van het systeem vergroten.

Om een idee te krijgen van de resultaten van Frodia’s ontwerpstijl, zie Portfolio.

Dit kunt u verwachten bij de aanvraag van een tuinontwerp.

Frodia houdt van jongs af aan van aromatische kruiden. Op haar hurken in oma’s kruidenhoekje deed zij haar grote liefde voor kruiden en de natuur op.kaardebol

Frodia legt die liefde graag in haar ontwerpen. Zij kijkt samen met de opdrachtgever welke kruiden vaak gebruikt worden en welke kruiden nog meer heilzaam kunnen zijn en verwerkt deze informatie in haar ontwerp. Zo oogst u naast gezonde voeding ook geneeskracht uit uw tuin.

 

Advies
Tuinadvies kan gaan over:

  • De bodem, textuur en structuur proef, advies bij bodemtests.
  • Compost: welke soort kopen, verschillende methoden voor zelf compost maken, zoals wormencompost systemen. EHBO bij compostongemakken.
  • Wat zeggen wilde kruiden over de gesteldheid van mijn tuin en bodem?
  • De vorige bewoners hebben de tuin als service even platgespoten zodat hij mooi kaal opgeleverd kon worden. Nu is het een ecologische woestijn, hoe krijg ik er weer leven in?
  • Plantadvies, wat, waar, wanneer te planten, ideeën voor meer eetbare/nuttige soorten in een bestaande tuin.

Onderhoudsadvies

Voor bestaande tuinen en pas gerealiseerde tuinen kan een onderhoudsadvies van pas komen. Bijvoorbeeld als u (meer) wilt gaan werken volgens Permacultuur. Advies over aanpassingen waardoor  de tuin en het systeem veerkrachtiger en zelfvoorzienender worden. Advies kan in een kalendervorm of een beheerplan met per plant specifiek advies. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van de grootte van de tuin en de hoeveelheid verschillende planten.

Onderhoud
Verzorging van tuinen voor een uurprijs van 35 euro incl BTW. Aangeboden tegen 15 euro incl. plus de helft van de oogst: oogsten van allerlei meerjarige gewassen zoals fruit, noten, kruiden en zaden, bessenstruiken snoeien, kruidenplanten verzorgen, compost leveren, lege plekken opvullen, allerhande klusjes in de tuin.