Cursussen & workshops

De Kracht van het Midden

Wat maakt dat sommige organisaties veel soepeler lopen dan andere? Collega’s werken makkelijker samen, iedereen komt gemotiveerd op vergaderingen en er lijkt een betere cultuur te heersen.

Het gaat allemaal om het creëren van een Midden. In een Midden kunnen ik, wij en het ( het doel of de missie, of het product) samen tot hun recht komen. Vanuit de kwaliteiten die elk van die domeinen biedt en nodig heeft.

In een dag nemen Caroline Siepman en Heeltsje Graansma je mee in ervaringsoefeningen waarbij je de Kracht van het Midden gaat begrijpen. Je leert zelf een cultuur van luisteren te creëren, manieren om ‘inner genius’ aan te boren, en verbinding te gebruiken als drijvende kracht in leiderschap. Hierbij gebruiken we “Cultural Emergence” een verbinding tussen natuurconnectie (jon Young, 8 Shields Institute) en Sociale Permacultuur (Looby Macnamara) als oneindige inspiratiebronnen.

Kortom een cursus waarbij het verbinden van natuurlijke talenten, kwaliteiten en empathie in leiderschap centraal staan, boordevol practische en leuke tools en oefeningen die je direct toe kunt passen in je groep of organisatie.

Zaterdag 18 maart   10.00-17.30 uur

Groene Golf- Deventer

Zondag 9 april       10.00-17.30 uur

Ecodorp Ppauw- Wageningen

Opgave en vragen: frodia@humisme.nl

Permacultuur Gathering 2017

Beleef het weer mee! Wat Permacultuur in praktijk kan brengen als we samen komen met precies de mensen die nodig zijn om de Permacultuur Gathering 2017 tot een bruisend inspirerend feest van herk

Naar het geslaagde concept van vorig jaar komt weer een half open programma, wat ter plekke ingevuld kan worden. Dat zorgt vast weer voor erg leuke verassingen.

Basiscursus Cultural Emergence

Vanuit verbinding met elkaar en onze innerlijke wijsheid, kwaliteiten en talenten cultuur laten ontstaan. Met de natuur als grootste insiratiebron. Een cultuur waar ruimte is voor reflectie en integratie. Waar ieder individu gevoed, versterkt wordt om een leider te worden. Succesvolle cultuur, waar harmonie en vrede zorgvuldig worden bewaard.

Afgekeken van traditionele volkeren zoals de San in Zuid- Afrika, de verschillende stammen in de Amerika’s, de Sami in Noord Scandinavie. Welke lessen kunnen we leren van deze vreedzame volken die in diepe conncetie met de natuur al duizenden jaren samenleven? En hoe kunnen we die toepassen om onze eigen culturen te helen en te laten “emergen”?

Kijk voor meer informatie en opgave hier:  Basiscursus Cultural Emergence.

Introductie cursus Permacultuur

In 2 dagen krijg je een stoomcursus Permacultuur. Met veel oefeningen krijg je de basis van Permacultuur uitgelegd, en leer je die toepassen in de dagelijkse praktijk. Echt een verbindende groepservaring (bedrijfsuitje!), voel je deel van een groeiende beweging die handelt vanuit besef van onze connectie met de Aarde.

Duurzaam Leven

Hoe kunnen we in deze drukke tijd stappen zetten om ons leven duurzamer in te richten? Dan gaat het over een stuk persoonlijke reflectie, en over stap voor stap vanuit eigen kracht steeds meer enthousiasme creëren voor geven om in plaats van nemen omdat. Ontvangen vanuit een openheid.  Creëer ruimte in je hoofd en in je leven door bewust vorm te geven. Hierbij is Permacultuur de ontwerpmethode en de ethische basis.

Persoonlijk, opbouwend, belangrijk op meerdere niveau’s in je leven. Voel je meer verbonden met mensen en natuur.

Programma en opgave: zie hier.

Praktische Permacultuur

In deze cursus, bestaande uit 7 ochtenden leer je de basis van Permacultuur, en hoe je deze praktisch kunt toepassen. Aan bod komen:

De bodem, de ethiek van Permacultuur, Ontwerpen met permacultuur in je eigen project, PC technieken en allerlei praktische PC methoden zoals mulchen, groenbemesters, gunstige plantcombinaties. Uitgebreide programmering: zie hier.

Wil je op de hoogte blijven van het cursusaanbod van Frodia? Laat dan hier je e-mailadres achter:
* Verplicht veld
Vermeld evt.  in welke cursus je specifiek interesse hebt.