Bostuin Pomonal

Sinds 2010 ben ik verbonden aan de Bostuin Pomonal werkgroep in Wageningen. Pomonal is de godin van de boomgaarden en moestuinen, dus die nodigen we graag uit in de Bostuin. Vroeger stond er een sap- en conservenfabriek op deze plek, met uitgestrekte boomgaarden. Veel fruitbomen hebben plaats moeten maken voor nieuwbouw (flats), maar 1 hectare is behouden gebleven door opstand van de buurtbewoners.
In 2011 hebben we samen met de buurt de verwaarloosde boomgaard hersteld en aangevuld. In 2012 heb ik een Permacultuur gedeelte ontworpen en aangelegd in de Bostuin.

welkom in de bostuin
Welkom in de Eetbare Bostuin Pomonal

Hier groeien nu veel kruiden en kleinfruit. De oogst wordt verdeeld onder een ieder die interesse heeft. Het is altijd mogelijk om deze prachtige tuin te bezoeken, en wij geven graag een rondleiding met meer uitleg over de planten en het ontwerp. Voor meer info zie Bostuin Pomonal, voor een rondleiding: neem contact op bostuinpomonal@gmail.com

Je kunt zelf ervaring opdoen met Permacultuur en bostuin technieken door mee te doen met een werkdag. Elke derde zondag van de maand, van 13.00 tot 16.00 uur. Ook worden er regelmatig activiteiten georganiseerd in de Bostuin. Kijk op facebook  voor aankondigingen en contact.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *